Izvor: Blic, 24.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti veterana i radnika Rekorda ispred zgrade Vlade

Ispred zgrade Vlade Srbije okupilo se više hiljada veterana iz 90 srpskih opština, učesnika ratova na prostorima bivše Jugoslavije. Protestuju i radnici fabrike Rekord.



Veterani traže od vlasti u Srbiji da im se omogući isti tretman za sve učesnike ratova u ostvarivanju prava i nadoknada, besplatnu zdravstvenu zaštitu za veterane i članove njihovih porodica, prioritete u zapošljavanju pod jednakim uslovima, poboljšanje socijalnog položaja i statusa vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << penzionera, saopštili su organizatori protesta Pokret veterana Srbije.

Takođe, zahteva se i hitno ispunjavanje duga države prema onima koji još nemaju krov nad glavom.

Radnici preduzeća za proizvodnju gumenih artikala Rekord u Rakovici protestuju od 11 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Predsednik Samostalnog sindikata u Rekordu Milorad Dudaković, rekao je Tanjugu da će okupljeni radnici tražiti da se reši status preduzeća i zaposlenih posle neuspešne prodaje ruskoj firmi Vizahem i podsetio da su Agenciji za privatizaciju podneli zahtev za poništenje privatizacije Rekorda.

Dudaković je rekao da radnici neće blokirati saobraćaj.

Rekord je prodat u martu 2005. godine na licitaciji ruskoj firmi Vizahem za 5,2 miliona evra, ali preduzeće ne radi već deset meseci, a zbog neplaćanja računa isključeni su voda i struja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.