Izvor: B92, 14.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u RTV Pančevo

Pančevo -- U Radio-televiziji Pančevo održan je protestni zbor zbog situacije u tom javnom preduzeću.

Budžet opštine Pančevo treba da bude usvojen 17. marta, a neizvesno je da li će zaposleni u TV Pančevo zabeležiti sednicu lokalne Skupštine ili će prenos prekinuti posle 10 minuta.

Nevena Simendić, glavni i odgovorni urednik TV Pančevo, izjavila je da će ta kuća, od svih javnih preduzeća, ove godine iz budžeta dobiti najmanje novca. "Ostalima je pripalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 odsto para više nego prošle godine. Nama je sledovalo povećanje 9,1 odsto. Tražili smo 41 milion za poslovanje i 12 miliona za investicije, a predlaže se da nam daju 25,5 miliona za redovnu delatnost i četiri miliona za kupovinu opreme. S tim parama možemo da stavimo ključ u bravu, i to u trenutku kada istraživanje ugledne marketinške firme pokazuje da beležimo rast gledanosti programa za 135 odsto", rekla je ona na skupu protesta.

Predstavnici svih stranaka koje čine odborničku većinu, predsednik opštine i njegovi saradnici pozvani su da podrže protest, ali ase niko od njih nije pojavio. RTV Pančevo veće mesecima je bez direktora, a Nevena Simendić, misli da se radi o političkom pritisku na uređivačku politiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.