Protesti protiv Parade ponosa

Izvor: B92, Tanjug, 09.Okt.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti protiv "Parade ponosa"

Beograd -- Više hiljada građana okupilo se u porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda, u kojoj su od vlasti zatražili da otkaže Paradu ponosa.

Pre toga, oko 300 građana predvođenih bivšim monahom Draganom Davidovićem prošetalo je trasom kojom će se kretati "Parada ponosa".

Više od pet hiljada, uglavnom mladih ljudi, pod sloganom "Život je na našoj strani" okupilo se i zatražilo otkazivanje sutrašnje manifestacije.

"Smatramo da treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se otkaže, jer se ne radi samo o njihovim pravima već o jednoj ideologiji koja će u ovom trenutku ekonomskog kolapsa i porodičnog i moralnog nastaviti da razbija ono što je već razbijeno", kaže Branimir Nešić, iz organizacije "Dveri srpske".

Među okupljenima su bila i već dobro poznata lica kada je reč o događajima ove vrste, poput novinarke Milijane Baletić, članova Nove Srbije Jovana Marića i Aleksandre Janković.

"Sam naziv parada, daje karnevalski aspekt čitavom događaju. Ako su hteli da naprave protest onda je to trebalo nazvati protestom. Ovako to izgleda kao egzibicionizam jedne grupe ljudi", kaže poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković.

Pre "Porodične šetnje", oko 300 vernika okupilo se u parku Manjež, odakle su prošetali trasom sutrašnje povorke. Okupljeni su nosili srpske zastave, ikone i druga crkvena obeležja i pevali molitvene pesme.

"Ne prihvatamo ništa što dolazi sa Zapada i Vatikana, a to uključuje i pederastiju i pedofiliju koje su najveće bolesti ovog sveta."

"Ja podržavam ovo, ali ne ono što će sutra biti, jer sam majka dva sina. Zamislite da ta dva sina budu oni koji će sutra šetati. Gde su moji unučići?"

Skupovi su prošli bez incidenata, a oba događaja obezbeđivao je veliki broj policajaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.