Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog zaštite nasilnika

Surdulica -- Udruženja žena iz više gradova Srbije održala protest podrške carinici Aniti Nikolić, žrtvi seksualnog zlostavljanja na poslu.

Ona je prva žena kod nas koja je o tome javno progovorila i zbog čega je trpela posledice. Aktivistkinje ženskih grupa okupile su se u Surdulici da bi javno izrazile svoj protest, jer kako kažu, u situaciji kada institucije, u konkretnom slučaju Carina, policija i Bezbednosno-informativna agencija, nasilnike štite, javnost je jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja može da zaštiti od nasilja.

Žene su protestovale i ispred zgrade policijske stanice u kojoj se nalazi sediste BIA za Surdulicu, Vladičin Han i Bosilegrad, zbog toga što je Aniti Nikolić njen šef, Bratislav Milenković, nedavno pretio. Nakon toga njen automobil se, pod nerazjasnjenim okolnostima, zapalio i eksplodirao. Ovaj slučaj dovodi se u vezu i sa navodnim spaljivanjem leševa kosovskih Albanaca u fabrici "Mačkatica".

"Mi se obraćamo građanima, institucijama, ovde je jasno da su neke institucije propustile dugo vremena da zaštite svoje zaposlene i štitile su nasilnike, druge institucije su počele da šire strah i videće se šta je sa tim bilo", kaže Slavica Stojanović, aktivistkinja Ženske grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.