Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog zadržavanja studenata

Beograd -- Đelić uručio Ambasadi Mađarske protestno pismo zbog zadržavanja studenata iz Srbije pet sati kod Kelebije bez objašnjenja.

U nedelju uveče grupa od 300 studenata krenula je iz Beograda autobusima na jednomesečno putovanje Evropom u okviru projekta Evropskog pokreta u Srbiji, koji su podržali Skupština Beograda i Ambasada Austrije u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je danas informisao ambasadore zemalja Evropske unije i regiona zapadnog Balkana da su studenti na granici Mađarske zadržani pet sati bez objašnjenja.

Đelić je obavestio ambasadore i o procesu evropske integracije i zatražio podršku za ubrzanje procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.