Protest zbog direktora

Izvor: S media, 17.Jun.2010, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog direktora

Pedesetak radnika, od ukupno 75 zaposlenih, u kraljevačkoj Toplani protestovalo je danas u zgradi gradske skupštine, tražeći od gradskih vlasti da zaustave zspošljsvsnje radnika u javnim preduzećima po kriterijumu stranačke pripadnosti.

Radnike Toplane primio je zamenik gradonačelnika Dejan Milović iz Demokratske stranke Srbije (DŠ).

Na čelu sa sindikalnim rukovodiocem Zoranom Jovićem, radnici su od Milovića tražili da zaustavi najavljeni prijem Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Savićevića, mašinskog inženjera na funkciju zamenika direktora preduzeća, koga je za tu funkciju predložila DŠ, prema dogovoru na nivou vladajuće lokalne koalicije.

Radnici Toplane rekli su da razlozi protiv prijema Savićevića nisu lične prirode već nepovoljno finansijsko stanje preduzeća zbog loše naplate i činjenica da Toplana

ima dovoljan broj radnika.

Milović se složio sa radnicima da "u gradskim javnim preduzećima ima kadrovanja sa ukusom politike", ali i da je među onima koji se sada bune "znatan broj onih koji su se zaposlili upravo na takav način".

Milović je protest radnika Toplane nazvao političkim, jer se, kako je rekao, jedino tako može objasniti zašto sada protestuju, a ranije nisu.

Sastanak je završen bez obećanja zamenika gradonačelnika da će DŠ odustati od zapošljavanja Savićevića, ali je radnicima predočeno da će gradske vlasti uskoro sa

rukovodstvom i predstavnicima radnika ovog javnog preduzeća razmatrati stanje u Toplani.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Radnici Toplane traže prestanak zapošljavanja po stranačkoj pripadnosti

Izvor: Blic, 18.Jun.2010, 10:20

Pedesetak radnika, od ukupno 75 zaposlenih, u kraljevačkoj Toplani protestovalo je juče u zgradi gradske skupštine, tražeći od gradskih vlasti da zaustave zapošljavanje radnika u javnim preduzećima po kriterijumu stranačke pripadnosti. ..Radnike Toplane primio je zamenik gradonačelnika Dejan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.