Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 12:46

Protest u Smederevu, džakovi sa smećem ispred JKP "Zelenilo i groblja"

Ispred Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo i groblja" u Smederevu održan je protest udruženja građana "Crveni bedževi" zbog, kako navode, lošeg upravljanja komunalnim otpadom i lošeg održavanja higijene javnih prostora.
Na ulazu u zgradu smederevskog preduzeća "Zelenilo i groblja" ostavljen je otpad u džakovima, sakupljen prethodnog dana u Mesnoj zajednici Carina u akciji udruženja "Crveni bedževi".

Kako su istakli predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokreta, nedopustivo je da javno preduzeće nema kapaciteta da kontroliše komunalni otpad na teritoriji grada i da ne uključuje u rešavanje ovog problema, već predložene akcije pokreta.
Tokom prošle godine udruženje "Crveni bedževi" kreiralo je besplatnu aplikaciju "Prijavi deponiju", kako bi se lakše mapirale deponije za uklanjanje i, kako kažu iz udruženja, nisu uspeli da je nametnu nadležnim organima kao alat od pomoći.
Izrađena je studija izvodljivosti proširenja mreže prikupljanja otpada, kao argumentaciju za isplativost poduhvata, ali iako je dostavljena nadležnima, ističu iz udruženja, nije uzeta u obzir.
Održane su brojne ulične akcije edukacije građana, kao i čišćenje ulica i naselja u Smederevu.
Sve su to razlozi, kako navode, da se putem protesta ubrza delovanje institucija po pitanju ovih problema, jednako kao što je nedopustivo da je grad prljav sa ogromnim brojem divljih deponija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RTS: U Smederevu, ispred lokalnog komunalnog preduzeća, ostavljeni džakovi sa otpadom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2022

U Smederevu, ispred zgrade komunalnog preduzeća "Zelenilo i groblja" danas je organizovan protest zbog lošeg upravljanja komunalnim otpadom i održavanja higijene javnih prostora, preneo je RTS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.