Izvor: Blic, 17.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Pazaru

Protest u Pazaru

NOVI PAZAR - Kolegijum Okružnog suda u Novom Pazaru ima saznanja da Zlatana Kurtovića za predsednika Opštinskog suda između ostalih naročito forsira grupa novopazarskih biznismena koji su ujedno i članovi nekih političkih stranaka, a u sukobu su sa zakonom, i u čijim je predmetima postupao i sam Zlatan Kurtović kao sudija - navodi se u 'stavu' koji je potpisalo svih devet sudija Okružnog suda u Novom Pazaru. U tom dokumentu oni su najavili kolektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razrešenje sa sudske funkcije ukoliko Zlatan Kurtović bude izabran za predsednika novopazarskog Opštinskog suda. Svoj 'stav' prosledili su Skupštini Srbije, Ministarstvu pravde, Vrhovnom sudu.

Zlatan Kurtović je prošao na Odboru za pravosuđe Skupštine Srbije, a o njegovoj kandidaturi narodni poslanici treba da se izjašnjavaju na sednici Skupštine koja počinje danas.

Podsećamo i na odluke, zbog ovog slučaja hitno sazvanog sastanka, Zajednice advokata Novog Pazara. Od 27 članova prisustvovalo je 20 i oni su jednoglasno podržali sve stavove kolegijuma sudija Okružnog suda i najavili štrajk ukoliko Kurtović bude imenovan. Takođe, i većina sudija Opštinskog suda u Novom Pazaru usprotivila se predlogu. Od 11 sudija šest je bilo protiv, dvoje sudija uzdržano, a tri za. Među ovom trojicom za sebe je glasao i Kurtović. E. B. Ferizoviću ukinut pritvor

Istražni sudija Opštinskog suda u Novom Pazaru Zlatan Kurtović odredio je pritvor Ismetu Ferizoviću, vlasniku privatnog preduzeća 'Ferizović - kompani' koji je osumnjičen za utaju poreza državi u iznosu od 3,4 miliona dinara. Ovo je u subotu 'Blic' objavio. Nova vest je da je posle par sati Ferizović pušten da se brani sa slobode.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.