Izvor: RTS, 24.Feb.2021, 17:17

Protest u Loznici – građani traže bržu reakciju tužilaštva u slučajevima saobraćajnih nesreća

U Loznici je sinoć uhapšen vozač za koga postoji sumnja da je, pre mesec dana, u selu Voćnjaku, automobilom usmrtio 60-godišnju sugrađanku i potom pobegao. Kako se danima nije znalo ko je počinilac, građani Loznice organizovali su protest. Nezadovoljni su reakcijom tužilaštva, ne samo u ovom slučaju.
Zašto nisi stao da mi pomogneš? Jedno je od pitanja na plakatima s likom nastradale žene koji su na nekoliko lokacija u Loznici. Uz rodbinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to pitanje postavljaju i građani, koji su, kažu, posle tog slučaja, bili uplašeni i za svoju bezbednost. Protestu su se priključili i roditelji dečaka koji je 2017. poginuo u saobraćajnoj nesreći, a protiv počionica tužilaštvo nije ni pokrenulo postupak.

"I danas dani sam uznemiren, jer ova bahatost je strašna, ne mogu da zamislim da je moguće da se tako dešava", kaže Milovan Matić iz Loznice.
"Nezadovoljan sam na rad tužilaštva iz jednog razloga – jer je donelo rešenje da nema osnova za podizanje krivične prijave protiv vozača koji je prošao pored znaka deca na putu i zgazio mi dete", kaže Vladimir Glišić iz Voćnjaka.
Loznička policija, po nalogu tužilaštva, dan pre protesta privela je tridesetšestogodišnjeg muškarca iz Loznice, zbog sumnje da je izvršio teška krivična dela protiv bezbednosti u saobraćaju i nepružanja pomoći povređenom.
I, uprkos tome, porodica i građani protestovali su ispred tužilaštva, jer je, kažu, počinalac tog dela bio poznat već nekoliko dana posle nesreće.
"Nažalost, ja nisam ovde usamljeni slučaj, zato što mi se dosta njih javilo, nažalost, tu je i mali Dimitrije od 12 godina, tu je mali Radenko, tu ima dosta dece. Nažalost, da je na ovakav način morala javnosti da se skrene pažnja na rad Javnog tužilaštva u Loznici", kaže Mirjana Mićić, ćerka nastradale žene.
U saopštenju za RTS, Osnovno javno tužilaštvo u Loznici navodi da će osumnjičeni u slučaju nastradale žene biti saslušan, posle čega će biti doneta odluka o određivanju pritvora.
Napominjući da trpe ogroman pritisak zbog, kako piše u saopštenju, neosnovanih napada javnosti, Tužilaštvo napominje da je u ovoj fazi postupka preduzelo sve zakonske radnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.