Protest taksista u Beogradu, peti dan

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest taksista u Beogradu, peti dan

Udruženje taksista u Beogradu peti dan zaredom organizuje protestnu vožnju.
Kao i prethodnih dana, u protestnu vožnju krenuli su oko 13 časova sa četiri lokacije – iz Bloka 70, Kumodraške ulice, bivše hale "Pionir" i Obrenovačkog puta. 
Planirano je da se protest završi u 15 časova kod zgrade Vlade Srbije. 
Taksisti su nezadovoljni radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, i to protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".
Saobraćaj u glavnom gradu je u totalnom kolapsu tokom protesta, pa se tim povodom oglasila i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
Poručila je taksistima da blokada grada nije rešenje, ali je dodala da udruženje CarGo ne poštuje zakon, jer, kako navodi, nije registrovano i radi po cenama koje su ispod dozvoljenih minimalnih cena koje propisuje Grad Beograd.
Ranije danas na konferenciji se oglasilo i udruženje CarGo, čiji je predsednik Vuk Guberinić rekao da će to CarGo pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, da nijedan taksista ne bi ostao bez posla.
Protesta neće biti tokom vikenda, ali taksisti najavljuju nove proteste od početka sledeće nedelje kada je najavljena i poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu.
Predstavnici taksista najavili su i radikalizaciju protesta i blokadu mostova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Peti dan protesta taksista, Beograd ponovo blokiran

Izvor: RTS, 04.Okt.2019

Udruženje taksista u Beogradu peti dan zaredom organizuje protestnu vožnju. Saobraćaj u gradu je ponovo bio blokiran. . Kao i prethodnih dana, u protestnu vožnju taksisti su krenuli oko 13 časova, sa četiri lokacije –...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.