Protest taksista na aerodromu

Izvor: B92, Beta, 08.Jul.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest taksista na aerodromu

Beograd -- Samostalni taksisti blokirali su prilaz taksi stanici na aerodromu protestujući zato što su regularna taksi udruženja dobila dozvolu da imaju sopstvenu stanicu.

Na aerodromu se nalaze i policajci, kao i pripadnici obezbeđenja koji pokušavaju da reše problem sa taksistima.

Reč je o taksistima koji su registrovani kao samostalni, a među njima ima i članova Beotaksija.

"Mi ne pravimo problem, nije problem u nama, problem je u njima, oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uradili nešto što je neregularno, a mi to nećemo da dozvolimo", kaže samostalni taksista Damir Mitrović.

"Ali, ako budemo čekali na inspekciju i policiju to može da potraje. Kad su oni uzeli zakon u svoje ruke možemo i mi", rekao je on.

Zlatan Zlatković, vlasnik Beogradskog taksija, kaže da je problem nastao pre 15 dana, od kada vlada potpuni haos.

"Sve je nastalo pre 15 dana kada smo mi ukinuli našu ponudu jedinstvenu od 900 dinara. Pojavio se vakuum, mi nestali, oni divljaju, otišla cena gore", kaže Zlatanović.

Kako B92 saznaje u gradskoj Vladi, regularnim taksistima je dozvolu za stanicu dodelio Aerodrom.

U beogradskom Aerodromu, potvrdili su da su dozvolu za osnivanje posebne taksi stanice dali juče.

"Nama na aerodromu Nikola Tesla putnici su najvažniji i u njihovom interesu i zbog putnika smo podržali inicijativu pet taksi udruženja da osnuju jedinstvenu taksi stanicu u dolaznom delu terminala. Odatle će prevoziti po taksimetru", kaže portparolka Aerodroma Katarina Belanović.

"Na taj način obezbeđeno je da se putnici prevoze po regularnim cenama. Prema našim informacijama iz Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove ta udruženja nemaju ni jednu primedbu putnika na uslugu", navela je ona.

Inače, udruženja regularnih taksista juče su dobila dozvolu od grada Beograda da paraleleno sa postojećom taksi stanicom imaju i svoj "taksipoint".

U tom Udruženju su Beogradski taksi, Pink taksi, Luks, Taksibell, kao i Nacionalni taksi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest taksista na aerodromu

Izvor: Šumadija Press, 08.Jul.2010

Samostalni taksisti blokirali su prilaz taksi stanici na aerodromu protestujući zato što su regularna taksi udruženja dobila dozvolu da imaju sopstvenu stanicu.

Nastavak na Šumadija Press...

Protest taksista na aerodromu

Izvor: S media, 08.Jul.2010

Samostalni taksisti blokirali su prilaz taksi stanici na aerodromu protestujući zato što su regularna taksi udruženja dobila dozvolu da imaju sopstvenu stanicu. ..Na aerodromu se nalaze i policajci, kao i pripadnici obezbeđenja koji pokušavaju da reše problem sa taksistima...Reč je o taksistima...

Nastavak na S media...

BLOKADA TAKSISTA NA BEOGRADSKOM AERODROMU

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 10:02

BEOGRAD - Beogradski aerodrom juče je bio pod blokadom! Gnevni taksisti, među kojima je najviše bilo onih iz „Beotaksija“ i taksista..BEOGRAD - Beogradski aerodrom juče je bio pod blokadom!..Gnevni taksisti, među kojima je najviše bilo onih iz „Beotaksija“ i taksista samostalaca, opseli...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.