Izvor: B92, 14.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata Filozofskog

Beograd -- Studenti Filozofskog fakulteta najavili protest, na kome će tražiti rešavanje pitanja zvanja master, ali i visokih školarina.

Jedan od zahteva jeste primena Zakona o visokom obrazovanju, jer bi njime trebalo da bude definisano da li će zvanje diplomirani biti izjednačeno sa zvanjem mastera. Nemanja Nikolić, jedan od organizatora protesta, navodi da je protest pokrenut i zbog dažbina koje studenti treba da plaćaju na Filozofskom fakultetu.

"Naišli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo na zakonsku proceduru koja zabranjuje uzimanje samofinansirajućim studentima 1.000 dinara na osnovu taksi jer fakultet nije organ koji može da naplaćuje takse", kaže on.

"Takođe, po bodovima, master bi trebalo da bude već na 300 bodova, bodova koje nosi fakultet, s tim što Filozofski, po Bolonjskoj konvenciji, već ima 390, 90 preko mastera", smatra Nikolić.

Konferencija univerziteta Srbije u petak treba da donese odluku o primeni Zakona o visokom obrazovanju.

Dekan Fakulteta političkih nauka Milan Podunavac ocenio je juče za B92 da će za dobijanje zvanja master diplomcima biti potrebna još jedna školska godina, jer broj bodova sa četvorogodišnjeg školovanja nije dovoljan za to zvanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.