Protest rudara invalida Rembasa

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest rudara invalida "Rembasa"

Oko 50 rudara, ivalida rada Rudnika mrkog uglja "Rembas" iz Resavice, protestovalo je danas zbog neisplaćivanja razlike u plati izmedju radnog mesta gde su radili pre povredjivanja i onog na kome su sada.

Rukovodstvu firme i Penzionom i invalidskom odiguranju (PIO) dali su rok od 10 dana da im se zaostale dotacije isplate i nastavi redovna isplata u buduće, u suprotnom stupiće u štrajk gladju.

"Većina ovih radnika je povredjena u rudniku i dat im je lakši posao: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stražar, čuvar..., ali razliku u ličnom dohotku PIO im ne uplaćuje poslednja tri meseca", rekao je Tanjugu predsednik sindikata "Rembasa" Zvonimir Žnider.

Sindikat aposolutno podržava ove ljude, istakao je Žnider . "Sindikat je imao više razgovora i pregovora sa rukovodstvom rudnika i prestavnicima PIO, da se dotacije isplaćuju redovno, ali nismo uspeli da se to i ostvari", rekao je on.

Povodom najave štrajka gladju Žnider je rekao da će "ovi ljudi to sigurno ostvariti ako se njihov zahtev ne ispuni, jer im to nije teško, oni i ovako sada, zbog malih plata, gladuju".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.