Protest protiv antiporodičnih NVO

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv "antiporodičnih NVO"

Protest protiv, kako je navedeno, "pokušaja seksualizacije dece kroz srpske škole", održan je na beogradskom Trgu Republike, sa ciljem da se spreči uticaj na institucije nevladinih organizacija koje učesnici skupa smatraju "antiporodičnim".
Kako je član Organizacionog odbora tog prvog "Sveroditeljskog protesta" Snežana Terzić izjavila za Tanjug, protestom se želi poručiti "onima koji seksualizuju" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << decu, da neće dozvoliti bilo kakav uticaj "antiporodičnih NVO na institucije zemlje".
Snežana Terzić, koja je majka dvoje dece, ističe da nema veće zaštite i bolje brige o deci, nego u porodici, da je to ono zbog čega su svi ovde i da ne žele više niko da zloupotrebljava ni roditelje, ni decu u ovoj zemlji, a "pogotovo ne oni koji se stalno pozivaju na zaštitu dečjih, ljudskih, ženskih, ne znam već kojih prava".
Ona tvrdi da se u obrazovnim paketima radi na "pokušaju homoseksualizacije, odnosno biseksualizacije dece", pa tako, prema njenom mišljenju, postoje neprimereni sadržaji za decu od treće do 18 godine, koji su planirani da se plasiraju.
"Između ostalog, autorke postavljaju pitanje da li je porodica bezbedno mesto i na isto pitanje odgovaraju da je porodica najopasnije okruženje u modernom društvu, sa čime mi roditelji koji gajimo decu u ovoj zemlji apsolutno nismo saglasni", kaže Terzićeva.
Što se samog protesta tiče, ona dodaje da je to početak udruživanja svih roditelja u Srbiji, nevezano za veroispovest i nacionalnu pripadnost jer, kako kaže, svi roditelji ovoga sveta žele isto za svoju decu - da su zdrava, vaspitana, obrazovana, bezbedna i slobodna.
Na protestu mogli su se videti transparenti - "Stop seksualizaciji u srpskim školama", "Dalje ruke od naše dece", "Naša deca, vaša meta - neće moći", kao i transparent na metli "Očistimo Srbiju od antiporodičnog NVO đubreta".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.