Protest malinara iz Ivanjice

Izvor: B92, 08.Jul.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest malinara iz Ivanjice

Ivanjica -- Nezadovoljni otkupnim cenama malina, malinari su protestovali u centru Ivanjice.

Za cenu od 50-75 dinara po kilogramu malinari kažu da je najniža od kako se ovo voće gaji u brdskim područjima Srbije.

Posle protestnog okupljanja malinari iz Ivanjice su krenuli put Arilja da se pridruže tamošnjim proizvođacima, koji su počeli blokadu dela puteva u okolini tog grada.

"U Srbiji je takvo stanje da su svi nemoćni da reše problem, i Vlada i ministarstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mi se nalazimo u jako teškoj situaciji. Opština Ivanjica je jedan od najvećih proizvođača na svetu teritorijalno maline, i mi živimo od maline. Narod je nezaposlen, velika je siromaština, jedina nada u neku budućnost jeste taj novac od maline. Međutim, kao što vidite, hladnjačari su se drznuli ove godine da nas ponize, da nas unište, da nas faktički unište" , kaže Miodrag Bogdanović iz udruženja proizvođača malina "Vilamet".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.