Protest ispred ambasade Crne Gore u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 27.Dec.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest ispred ambasade Crne Gore u Beogradu

Ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu građani su se okupili na protestu povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se, kako je rečeno na protestu, otimaju srpske svetinje u toj zemlji. Protest su organizovali studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a podršku su im pružili i studenti iz Banjaluke, javlja Tanjug. Studenti su poručili da traže od vlasti da inicira sednicu Saveta bezbednosti UN povodom usvajanja tog zakona, da se 40 ambasadora iz sveta koji dele predstavništvo sa Srbijom povuče i da se ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata.
Sukob građana i policije u Nikšićuhttps://t.co/fNQRPa3vqG
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 Ispred Ambasade u centru Beograda vijore se srpske zastave, pevaju patriotske narodne pesme, a građani nose i ikone. Studenti su osudili to što su sveštenici i vernici, koji su, kako navode, branili svoju imovinu, sinoć pretučeni u Crnoj Gori. https://www.in4s.net/wp-content/uploads/2019/12/protest-bg111.mp4
Video:IN4Shttps://www.in4s.net/wp-content/uploads/2019/12/protest-u-bg-1.mp4

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.