Izvor: B92, 27.Avg.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest islamskih veroučitelja

Novi Pazar -- Udruženje veroučitelja iz Novog Pazara najavilo je za utorak 31. avgust protest nastavnika islamske veronauke ispred zgrade Vlade Srbije.

Predsednik tog udruženja, profesor Hajrudin Balić, rekao je da će veroučitelji protestovati u verskoj uniformi, a u Beograd doći direktno iz Novog Pazara.

U saopštenju Udruženja se navodi da je to prva u nizu najavljenih mera koje će biti preduzete radi zaštite od diskriminacije, očuvanja ravnopravnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autonomnosti Islamske zajednice, prava i dostojanstva veroučitelja.

Udruženje veroučitelja osnovano je u okviru Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, a zbog nezadovoljstva odlukom Vlade Srbije da u Komisiju za veronauku, umesto profesora Mevluda Dudića, rektora Internacionalnog univerziteta, delegira reis-ul-ulemu Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.