Izvor: B92, 19.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest NUNS-a i NDNV-a

Beograd -- NUNS i NDNV protestovali su zbog odluke ministra prosvete Žarka Obradovića da za savetnika imenuje Dragutina Brčina.

"U Srbiji nije sprovedena lustracija, a posledice tog velikog propusta su očigledne - na pojedina dobro plaćena mesta u državnom aparatu vraćaju se protagonisti strašnog vremena jednoumlja i jednopartijske diktature", navedeno je u saopštenju.

"Dragutin Brčin je ostao upamćen kao Miloševićev ministar za informisanje i kao direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je čuvenu 'Borbu', tada jedini opozicioni dnevnik u Srbiji, deformisao u najcrnju propagandnu polugu režima", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "glavni kreator adekvatno 'nagrađen', pa je ta nazovi novina ostala upamćena kao 'brčinka'".

"Verujemo da će Brčin bezrezervno služiti i svom novom šefu, partijskom drugu Obradoviću, kao što ne sumnjamo ni u to da njegov angažman prosveti Srbije neće doneti ništa dobro", ocenili su Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisni društvo novinara Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.