Protest Mame su mafija?

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Mame su mafija?"

U organizaciji Inicijative "Mame su zakon" danas je u Beogradu održan protest pod nazivom "Mame su mafija?" zbog toga "što Vlada Srbije ignoriše njihove višemesečne zahteve da se izmeni loš Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom".
Učesnici protesta okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim su krenuli u šetnju do Vlade Srbije.

Okupljeni su nosili transparente >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojima je pisalo "Solidarne žene", "Žene uzvraćaju udarac", "Mame mafijašice ponosne radnice", "Mame nisu mafija!", "Mame su zakon", "Ženska ljutnja, a ne ćutnja" i "Solidarno protiv seksualnog nasilja".
Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura rekla je da su u petak predstavnici Inicijative Mame su zakon Ustavnom sudu predali predlog za ocenu ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i da ga je potpisao 31 poslanik.
"Očekujemo da će Ustavni sud da donese pravu odluku i da će ovaj zakon proglasiti neustavnim i da će se on silom naći u Skupštini Srbije", rekla je Macura.
Macura je objasnila da je u nekokoliko navrata tražila dopune dnevnog reda sednice republičkog parlamanta, ali joj to nije pošlo za rukom, pre svega, zato što vladajuća većina ne glasa da se predlog izmena i dopuna tog zakona stavi na dnevni red.
"Ovo je bila prinudna mera koju smo primenili i praktično naložili Ustavnom sudu da proceni da li je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom neustavan", rekla je Macura.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.