Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostorni plan i ulagači kroje koaliciju

STARA PAZOVA - Odmah posle izbora, na kojima su dobile identičan broj glasova, SRS i DS započele su borbu za naklonost DSS-a i GG „Preporod“, jer je samo sa ove dve manje odborničke grupe moguće formirati većinu u lokalnom parlamentu. Ova borba ipak je obeležena i jednim starim sukobom.

Sukob predsednika opštinskih odbora SRS-a i DSS-a, Srđana Komazeca i Miloša Crnomarkovića, nastao zbog prostornog plana opštine i položaja industrijskih zona, mesecima je potresao pazovačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << političku scenu u vremenu kada su ove dve stranke upravljale opštinom, a presudno će, izgleda, uticati i na novi sastav lokalnih organa vlasti.

Crnomarković je uz pomoć tadašnjeg poslanika G17 plus Jaroslava Hrebika zagovarao izmene prostornog plana zbog investitora iz Austrije, dok je Komazec to odbijao zajedno sa odbornicima radikala i socijalista. To odbijanje koštalo je, izgleda, Komazeca i nove koalicije sa DSS-om, koji je svoju izbornu kampanju zasnivao na dovođenju investitora i novim radnim mestima, a svoju podršku austrijskim investitorima iskazivao čak i plaćenim oglasima u lokalnim novinama.

Ostaje da se vidi koliku će podršku za koaliciju sa DS-om DSS imati u vrhu stranke, koji se do sada držao po strani i kolika je sposobnost ubeđivanja SRS-a i DS-a koji su, iako najveće stranke u opštini, u situaciji da bez manjih partnera izgube skoro dobijenu vlast.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.