Izvor: B92, 19.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Svetog Nikole u Prištini

Priština -- Uz rezanje slavskog kolača, desetak vernika iz Prištine u obnovljenoj crkvi Svetog Nikole proslavilo je slavu hrama.

Liturgija nije služena, a slavski kolač je prerezao parohijski sveštenik Milorad Cvetković. Snežana Borzanović, ovogodišnji domaćin slave, rekla je da je srećna što Srbi iz Prištine mogu da se okupe u crkvi i obeleže svoje praznike.

"Nemamo freske, nemamo službu, ali nama mnogo znači ovo mesto. Mi smo u različitim krajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada i kad ovde dođemo, mi se vidimo, ispričamo, duhovno okrepimo", kazala je Snežana Borzanović.

Živka Lukić, živi u barakama u centru grada, za sve ove godine nije se selila iz Prištine.

"Lepo mi je danas, srce mi je puno, nadam se da ćemo se ovde uvek okupljati", rekla je Živka Lukić.

Pored vernika iz Prištine proslavi slave u obnovljenom hramu prisustvovlo je još desetak vernika iz okolnih sela, dve TV ekipe i dvojica švedskih vojnika KFOR.

Crkvu je obezbeđivala Kosovska policijska služba, prenosi KIM radio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.