Proslava Dana MUP-a na Makišu

Izvor: RTS, 20.Jun.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Dana MUP-a na "Makišu"

U Nastavnom centru "Makiš" održana je centralna proslava povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, slave i Dana policije. Policijski službenici svih organizacionih jedinica predstavili su svoje sposobnosti. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je srpska policija garant mirnog sna i ponos države.
Stefanović je u govoru poručio da je srpska policija stub na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija može da se osloni, ističući da su u prethodne dve godine ostvareni dobri rezultati.

"Razmišljao sam kako da vam zahvalim za sve rešene slučajeve i što ste ogromnim radom vratili veru građana u policiju i shvatio da postoji jedan način – velikim poštovanjem. Bilo je uspona, padova, sumnji i očekivanja, nekada su sve oči bile uprte u nas. Mi smo odgovarali kako dolikuje, hrabro i bez kalkulacija", rekao je Stefanović.
Dodao je da postoje oni koji bi da unize ugled policije.

"Molim vas da na to odgovorimo rezultatima, služimo građanima, da ih štitimo i budemo njihov branik", rekao je Stefanović.
Ministar unutrašnjih poslova je rekao da zahvaljujući podršci premijera Aleksandra Vučića postoji mogućnost da se modernizuje srpska policija.
"U prethodnom periodu imali smo 16.700 krivičnih dela manje, broj ubistava je smanjen za 23 odsto. Nijedan narko-diler u Srbiji danas se ne oseća bezbedno. Zaplenili smo pet tona različitih narkotika, 30 kriminalnih grupa je sklonjeno sa ulice, i ta borba neće stati", rekao je Stefanović.
Podsetivši da se Srbija suočila sa migrantskom krizom, Stefanović je rekao da je država pokazala kako treba da se odnosi prema njima dodajući da je preko Srbije prešlo više od 600.000 ljudi.
Rekavši da se i svet suočava sa pretnjom terorizma, Stefanović je poručio da MUP pomno prati sva dešavanja i dodao da je Srbija spremna za sve izazove.

Kako protiv terorista i do slobode talaca, čime rasterati huligane ali i kako uhapsiti pljačkaše – deo su vežbi koje su publici pokazali pripadnici policije. Slika govori više od 1.000 reči, kažu posmatrači zadovoljni što su bili deo te ceremonije.
Ni ove godine nije izostao slikoviti prikaz tehnika padova, udaranja i vežbe samoodbrane.
Zbog dobro obavljenog posla 43 pripadnika MUP-a nagrađena su pištoljima, a vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić poručio je da je MUP uspeo da održi stabilan red i mir uz sprečavanje korpucije i organizovanog kriminala.
Naveo je da je slobode lišeno više od 100 lica koja su oštetila budžet Republike Srbije za osam miliona evra. 
Dan MUP-a i Dan policije obeležava se u znak sećanja na jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme i kasnije tokom turskog bombardovanja Beograda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Policija ponos Srbije

Izvor: B92, 20.Jun.2016

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je srpska policija garant mirnog sna i ponos države i stub na koji Srbija može da se osloni...Stefanović je na Centralnoj manifestaciji povodom Dana MUP-a, slave i Dana policije kazao da je u tom periodu bilo 16.700 krivičnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.