Prosjaci zarade po 50 evra dnevno?

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosjaci zarade po 50 evra dnevno?

Oko 1.200 ljudni svakodnevno prosi u Beogradu, informacije su beogradske policije. Najpopularnije su lokacije ispred crkava i u podzemnim prolazima, ali i pored pijaca, na trgovima i po kafićima.

Vlasnik jedne od menjačnica u Bulevaru kralja Aleksandra izjavio je da neki od brojnih prosjaka koji tu ordiniraju, češto ukrupnjavaju sitan novac koji su dobili i da su su dnevni iznosi i do 16.000 dinara.
Prema njegovom svedočenju, jedan od prosjaka ukrupnio je tu sumu uz >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tvrdnju da mu je to dnevnica, pre nekoliko dana.
”Bio sam šokiran! Ušao je i tražio da mu kupim tačno 16.000 dinara, novčanice su bile uglavnom od 10, 20, i 50 dinara, ali bilo je i onih od po 100 i 200. Ne bi to bilo previše čudno da mi nije rekao da je toliki novac zaradio za taj jedan dan. Nisam mogao da verujem šta mi govori, pa sam ga zamolio da mi to ponovi, a on mi se pohvalio da dnevno uzme od 10.000 do 20.000 dinara, dok njegove kolege, da tako kažem, uzimaju minimum 50 evra”, ispričao je za Naše novine zaprepašćeni vlasnik menjačnice.
Ipak, prosjaci kojima je u kutiji uvek po 10-20 dinara tvrde da uglavnom ne zarađuju mnogo.
Policija u svojim izveštajima ima i ženu koja je prosila po gradu, a živela u hotelu u kom je imala pun pansion. Primala je penziju i posedovala kuću u jednom prigradskom naselju, a prosila je iz čistog hira.
Izvor: telegraf.rs

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.