Propali aranžmani, vlasnika nema

Izvor: B92, 10.Jul.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali aranžmani, vlasnika nema

Beograd -- Putnici Agencije Konte pokušavaju da saznaju da li će otići na letovanja koje su uredno platili. Agencija zatvorena, putnici očekuju informacije.

Građani se okupljaju isped njenog sedišta agencije "Konte" u nadi da će dobiti neku informaciju.

Turistička inspekcija pokrenula je postupak za oduzimanje licence agenciji "Konte". U inspekciji poručuju građanima da, ukoliko agencija ne realizuje već plaćene aranžmane, podnesu tužbe sudu.

Slogan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije Konte ,"putujte kao Grof", sad zvuči kao neslana šala. Gazda agencije stavio je ključ u bravu, a zabrinuti građani stoje pred zaključanim vratima u nadi da će im ipak neko reći šta će se desiti sa njihovim aranžmanima i novcem.

Nesuđeni putnici proveravali su da li u hotelima koje su uplatili postoje rezervacije na njihovo ime.

Agonija "Konteovih” putnika počela je u ponedeljak kada je njih 92-je na aerodromu u Egiptu saznalo da nema smeštaj. Nakon toga tursitička inspekcija započela je kontrolu, ali kažu da nisu oni zatvorili agenciju.

"Znamo da su oni na ulazinm vratima istakli da je zatvoreno zbog inspekcije. To nije tačno. Turistička inspekcija je završila svoj posao, i na osnovu tvrdnji i činjenica podneli smo zahtev za oduzimanje licence i ako bude oduzeta licenca, turistička agenicija Konte ima pravo da realizuje sva prethodno ugovrena putovanja", objašnjava Jelena Sladić Jakovljević, Turisticka inspekcija, odsek Beograd.

U pojednim medijima pojavila se informacija da je vlasnik agencije Želimir Šipraga zapravo bankrotirao.

Grupa od 20 Kontevih putnika juče nije otputovala na Krit jer su na aerodromu saznali da ih nema na spisku putnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.