Pronašla sam novi vid zabave u Beogradu koji će se svideti svima

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Okt.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronašla sam novi vid zabave u Beogradu koji će se svideti svima

Za sve one koji muče muku oko toga šta da rade kad imaju koji sat na raspolaganju, gde da idu na prvi dejt, za roditelje koji ne znaju kako da zabave decu, za one koji imaju goste iz inostranstva koje moraju da animiraju, i generalno, sve koji svaki put dođu sa konstatacijom: „U Beogradu više ničeg novog nema da se vidi i obiđe“. Čitajte dalje, iznenadićete se.
Da, i ja sam tako razmišljala i mozgala kada dođe petak i potrebno je sa društvom smisliti neku zabavu izvan >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << uobičajenog pića u centru grada. Upinjala sam se da pronađem dobar film u bioskopu, neki novi kafić koji je potrebno „overiti“ i bilo koju manifestaciju koju je moguće posetiti bez kupovine karte od nekoliko hiljada dinara.

U tim istraživanjima čula sam za escape sobe, ali sam bila ubeđena da to nije za mene. Zatvoren, klaustrofobičan prostor i rešavanje zagonetki. Oduvek sam volela da igram detektivske igre, slažem slagalice i čitam Šerloka i Herkula, ali me nije privlačila pomisao da budem zaključana u sobi i pokušavam da nađem izlaz.
Ipak, kolega sa faksa me je ubedio da probamo i istraživanjem na Facebook-u sam došla do EscapeMania soba na Terazijama. Dobra lokacija, i zanimljive sobe – jedna vezana za voodoo kulturu, druga za razdoblje Robina Huda. „Pronađi krunu kralja Ričarda“ – to me je odmah privuklo, želim da nađem krunu! „Skini čini zlog voodoo čarobnjaka“ – pa to zvuči kao odličan izazov!

U razgovoru sa vlasnikom escape sobe saznala sam da nije uopšte neohodno da soba bude zaključana – cilj je rešiti zagonetke u timskom radu sa ekipom, a ne pobeći iz sobe! Nećete ni primetiti da ste zaključani, jer ne pokušavate da pobegnete, već da lukavo nadmudrite voodoo čarobnjaka i šerifa od Notingema. Unutra vas čekaju logičke zagonetke, igre reči, računske operacije, zvučni efekti i demonstracija drevnih veština.
Pre nas sobu su prešli timovi koji su došli iz iste kompanije na team building, a posle nas su čekali roditelji sa dvoje tinejdžera – shvatila sam da su ove sobe zabava za sve. A kako kažu vlasnici, svi izlaze puni utisaka i sa osmehom na licu. I tako je i bilo! Naš tim je odigrao obe sobe i nismo mogli da prestanemo da pričamo o tome nedeljama, i da tražimo i druge escape sobe po Beogradu.

Sada smo već iskusni eskajperi (da, čak i postoji izraz za ljubitelje) i kada putujemo u inostranstvo tražimo escape sobe koje možemo igrati. A iskustvo nije moguće prepričati, moguće ga je samo doživeti! Ne dajte da vam pričaju spojlere, već probajte i sami što pre.
 
Autor: Jelena Jovanović

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.