Pronađene biste ukradene iz lozničkih osnovnih škola

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađene biste ukradene iz lozničkih osnovnih škola

ŠABAC - Loznička policija je u jednom ograđenom placu u Lozničkom Polju pronašla tri bronzane biste srpskih pisaca koje su ukradene iz dvorišta osnovnih škola "Vukova spomen škola u Tršiću", "Jovan Cvijić" i "Vuk Karadžić".

U današnjem saopštenju Policijske uprave u Šapcu navedeno je da su ukradene biste pronađene u ponedeljak uveče, 14. februara.

Istraga na ovom slučaju i pronalaženju izvršilaca krivičnog dela se nastavlja, dodaje se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Nepoznate osobe su, naime, iz tri osnovne škole u Loznici ukrale bronzane biste poznatih srpskih pisaca i u noći između srede, 9. februara, i četvrtka, 10. februara, lomili metalne držače i skidali biste koje su odneli sa sobom.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pronađene ukradene biste Karadžića i Cvijića

Izvor: Blic, 17.Feb.2011

LOZNICA - Loznička policija pronašla je dve bronzane biste Vuka Stefanovića Karadžića i jednu Jovana Cvijića, koje su nepoznati lopovi prošle nedelje ukrali iz dvorišta lozničkih osnovnih škola. ..Policija je saopštila da su biste pronađene u Lozničkom Polju, na jednom od ograđenih placeva,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.