Izvor: B92, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija prve klase oficira

Beograd -- Članovi prve generacije oficira Vojske Srbije danas su promovisani u čin potporučnika.

Završnoj diplomskoj svečanosti studenata Vojne akademije na platou ispred Doma Skupštine na Trgu Nikole Pašića prisustvovali su državni funkcioneri, a premijer i predsednik Srbije najboljima u klasi su uručili nagrade i oficirske sablje.

Svečanost, tokom koje je su avioni orao i super galeb preletali mesto događaja održana je na platou ispred Doma Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

"Nadamo se da će biti bolje"

Prvi vojni akademci nezavisne Srbije, studenti 126. i 127. klase Vojne akademije, stekli su činove potporučnika u samostalnoj državi. Nešto više od 300 mladića kaže da je zadovoljno što sada znaju da se bore za svoju državu.

Uroš Racković, prvi student u klasi, postao je potporučnik Vojne akademije s prosekom 9,83. Iako je, kao i njegove kolege, svestan položaja u kom je vojska, nada se da će i država i društvo dati sve od sebe da vojska ponovo stane na noge.

Na Vojnoj akademiji, pored studenata iz Srbije, i dalje studiraju pitomci iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.