Promene u vlasničkoj strukturi koncerna VAC

Izvor: Politika, 30.Avg.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u vlasničkoj strukturi koncerna VAC

BERLIN - U medijskom koncernu VAC (WAZ) priprema se temeljna izmena vlasničke strukture, izveštavaju nemački mediji pozivajući se na informacije „Menadžer magazina” (Manager Magazin).

Jedna od suvlasnika, Petra Grotkamp, kćerka jednog od dvojice osnivača VAC-a, koja sada ima 16,67 odsto deonica, želi da kupi daljih 50 odsto za šta je ponudila 500 miliona evra.

VAC-grupa ima godišnji promet od 1,1 milijarde evra i spada u najveće nemačke medijske koncerne. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

U zemlji i inostranstvu VAC ima 38 dnevnih listova, 108 magazina i časopisa, 133 oglasne i 250 novina za potrošače, kao i štamparije, radio stanice i internet-poslove. Prema navodima medija, VAC ne objavljuje poslovne izveštaje, ali se smatra da spada u medijske kompanije sa najvećom dobiti.

VAC su posle Drugog svetskog rata osnovali socoijaldemokrata Erih Brost i konzervativac Jakob Funke. Njihovi naslednici do danas upravljaju koncernom.

Petra Grotkamp je Funkeova kćerka, a prema navodima medija, troje unučadi socijaldemokrate Brosta već se složilo sa ponuđenom cenom. Za okončanje posla potrebno je da se složi još i advokat Peter Hajneman, izvršilac testamenta Brostove udovice koja je umrla prošle godine.

Navodno je prvi susret advokata, koji je sin nekadašnjeg socijaldemokratskog predsednika SR Nemačke Gustava Hajnemana, i Petre Grotkamp protekao povoljno. O mogućoj izmeni u vlasničkoj strukturi su za vikend obavešteni i rukovodioci VAC-grupe.

U nemačkim medijima se do sada najčešće navodilo da su vlasnici VAC-a zavađeni, često i u otvoreno neprijateljskim odnosima, što ometa rukovođenje i zbog čega koncern i ima dva direktora - Bodo Hombah zastupa naslednike socijaldemokrate Brosta, a Kristijan Ninhaus vlasnike iz porodice Funke. 

Beta

objavljeno: 30.08.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Promene u vlasničkoj strukturi VAC-a

Izvor: Šumadija Press, 30.Avg.2011

U medijskom koncernu VAC priprema se temeljna izmena vlasničke strukture, izveštavaju nemački mediji pozivajući se na informacije "Menadžer magazina".

Nastavak na Šumadija Press...

VAC menja vlasničku strukturu

Izvor: B92, 30.Avg.2011

Berlin -- U medijskom koncernu VAC (WAZ) priprema se temeljna izmena vlasničke strukture, izveštavaju nemački mediji pozivajući se na informacije "Menadžer magazina"...Jedna od suvlasnika, Petra Grotkamp, kćerka jednog od dvojice osnivača VAC-a, koja sada ima 16,67 odsto deonica, želi da kupi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.