Izvor: B92, 16.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Promena svih registarskih tablica"

Beograd -- Uskoro će biti promenjene sve registarske tablice motornih vozila, a do tada važe postojeće, izjavio Dragan Jočić.

Pravilnikom o utvrđivanju registarskih područja koji je ministar unutrašnjih poslova doneo 7. decembra, a stupio je na snagu pre dva dana, utvrđena su 34 područja. "Područja su određena u skladu sa iskustvima saobraćajne policije i neće biti menjana", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić povodom protesta koji su organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Loznici.

Odgovarajući na pitanje da li vlasnici vozila u opštinama koje ostaju bez oznake imati dodatne troškove, Jočić je ponovio da će sve tablice biti promenjene, ne precizirajući kada će to biti.

Loznica će, prema Pravilniku, ubuduće nositi oznaku Šapca, kao i još sedam opština iz tog područja, zbog čega je stotinak prevoznika iz tog grada juče i danas organizovalo protest.

Zbog određivanja novih područja negodovale su i lokalne samouprave u Vršcu i Paraćinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.