Prolećno vreme, oprez za srčane bolesnike

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećno vreme, oprez za srčane bolesnike

Prolećno vreme nas je obradovalo i izmamilo iz kuća. Temperatura raste, danas će biti oko 20 stepeni, ali srčani bilesnici i osobe sa povišenim pritiskom treba da se pripaze, savetuju lekari

Portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura izjavila je da je ova služba tokom noći intervenisala 123 puta od čega 13 puta na javnom mestu, često su se javljale osobe sa hipertenzijom. Naglo otopljenje ne pogoduje ni psihijatrijskim bolesnicma. U Hitnoj pomoći kažu da su se pacijenti najčešće žalili na vrtoglavicu, glavobolju i bolove u vratu. Savet pacijentima je da ne provode mnogo vremena na na suncu i da se postepeno aklimatizuju na visoke temperature i svoj boravak napolju prilagode tako da umereno šetaju i to ne po najjačem suncu. Jutros je najtoplije bilo u Beogradu, gde je u sedam sati izmereno 14 stepeni, a najhladnije u Vranju gde je temperatura vazduha iznosila četiri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Na Kopaoniku je bilo pet, u Dimitrovgradu šest, a nešto toplije je bilo u Kraljevu i Banatskom Karlovcu gde je izmereno 13 stepeni.U Novom Sadu i u Nišu je bilo devet, a u Kragujevcu 12 stepeni.Kako dan bude odmicao temperature će rasti, a preko dana biće sunčano sa najvišom dnevnom temepraturom do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.