Izvor: B92, 12.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Seksualno zlostavljanje?

Prokuplje -- Sekretarica načelnika Topličkog okruga Vesna Novaković tužila je načelnika Nebojšu Milivojevića zbog seksualnog zlostavljanja

Pred opštinskom sudom u Prokuplju je u toku sudski proces sa koga je isključena javnost, zbog kako je navedeno, osetljivosti ovog slučaja. Održano je jedno ročište po tužbi sekretarice načelnika Topličkog okruga Vesne Novaković koja tereti načelnika okruga Nebojšu Milivojevića da ju je seksualno zlostavljao na radnom mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vesna Novaković kaže da su nasrtaji na nju trajali godinu dana, a osim toga, kako ona tvrdi, načelnik Okruga ju je ucenjivao i pretio: ''Godinu dana on mene seksualno zlostavlja, u smislu da je pokazivao svoje interesovanje za mene, kakvi su moji kukovi, kako sam inteligentna, pametna, kako ne bi bilo loše da budemo zajedno i to ne bi niko znao. Uporno sam mu govorila da me to ne interesuje, međutim, on je i dalje insistirao i govorio da ja ne mogu tako da razgovaram sa njim, da je on načelnik Okruga. Počeo je da me dodiruje po ruci, rekao mi je da idemo u Prolom banju, to su njegove reči, i da neće niko znati'', svedoči za B92 Vesna Novaković.

Sa druge strane, načelnik Topličkog okruga Nebojša Milivojević, koji je istovremeno funkcioner G17 plus demantuje ove navode, tvrdeći da je cela priča izmišljena i da nije bilo nikakvog seksualnog zlostavljanja već da ovaj slučaj ima političku pozadinu. "Ja sam i ranije rekao da je to čista izmišljotina, niti se to desilo, niti je to meni palo na pamet. Bore se neki bolesni socijalisti, misle da će takvim načinom da me izblamiraju i da će oni sutra doći na mesto načelnika Okruga", rekao je Milivojević.

U međuvremenu, na adresu Opštinskog suda u Prokuplju stiglo je neobično preteće anonimno pismo sa pečatom pošte iz Beograda u kome se navodi, ukoliko ovaj sud načelnika Toplickog okruga oslobodi optužbe, da će mu suditi "Srpski nacionalni puk". Slično preteće pismo stiglo je i na adresu načelnika okruga Nebojše Milivojevića.

Kako nezvanično saznajemo, na prvom ročištu saslušani su svedoci tužilje i odbrane, a obe strane su ostale pri svojim stavovima. Za početak naredne godine zakazan je nastavak ovog, za sudsku praksu u Topličkom okrugu prvog slučaja za seksualno zlostavljanje. Tek početkom ove godine, promenom krivičnog zakona uvedeno je seksualno zlostavljanje kao krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do godinu dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.