Izvor: B92, 07.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: 71 oboleo od žutice

Prokuplje -- Od žutice je u prokupačkoj opštini u protekla tri meseca obolela 71 osoba.

Načelnik epidemioloske službe Doma zdravlja u Prokuplju, Aleksandar Cvetanović, kaže da je na Infektivnom odeljenju te bolnice sedam obolelih. Oni su oboleli posle kontakta sa obolelima u svojim porodicama.

"U nekoliko slučajeva, oboleli su svi članovi porodice. I dalje se primenjuju sve mere, pa se nadamo da će to dati rezultate. Toplo vreme nam nikako ne ide u prilog jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ljudi dosta kreću i kontaktiraju jedni s drugima", kaže Cvetanović.

Najpre je u oktobru obolelo dvoje dece, potom je izvršena dezinfekcija svih škola u Prokuplju, a 24. oktobra je proglašena epidemija na području opštine.

U međuvremenu, formiran je i opštinski štab za sprečavanje širenja te bolesti, a njegovi članovi su, pored predstavnika epidemiološke službe u Prokuplju, predstavnici lokalne samouprave i stručnjaci Instituta za zdravlje iz Niša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.