Prokrčen put kroz smetove đubreta

Izvor: Politika, 20.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokrčen put kroz smetove đubreta

Posle nekoliko neispunjenih obećanja opštine Despotovac da će raščistiti prepunu deponiju u ataru sela Milive, dugo čekani bager stigao samo sat nakon što je reporter našeg lista posetio ovu lokaciju i razgovarao sa meštanima

Despotovac – Raščišćavanje deponije „Ložniče", u ataru sela Milive, koja se nalazi se na samo 400 metara od regionalnog puta Despotovac–Svilajnac, počela je ovih dana. Takvom ishodu, sva je prilika, doprinelo je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << interesovanje našeg lista za ovu temu, nakon što su nas meštani Milive obavestili o ovom problemu.

Žitelji pomenutog despotovačkog sela tvrde da je kompanija „Asa", s kojom je opština lane u julu sklopila ugovor o iznošenju i deponovanju otpada, u njihovom ataru prosula smeće dopremljeno u pedesetak kamiona. U ovoj firmi su nam to i potvrdili, precizirajući da je sve urađeno na osnovu ugovora o privremenom korišćenju deponije do 30. aprila, koji su sklopili sa KP „Stan" iz Despotovca, koja je bila dužna da smeće trajno ukloni.

– Kad krenem u njivu treba mi zaštitna maska da bih podneo smrad i odbranio se od muva, a kako smeće zauzima veći deo puta, moram da pazim da ne izbušim gume na traktoru. Uvek se ponešto zakači na točkove, pa se plašim da, dok ih čistim, ne dobijem neku infekciju, a opasnost preti i od čopora pasa lutalica, koji odavde raznose delove uginulih životinja – ogorčeno nam je ispričao Slobodan Stanković, meštanin Milive.

– MZ Miliva uputila je opštini zahtev za sanaciju smetlišta „Ložniče", koje je privremena deponija već 20 godina. Nekoliko puta su nam obećavali da će to učiniti, a poslednje obećanje smo dobili početkom maja – kaže za naš list Slobodan Stojanović, bivši odbornik SO Despotovac.

I upravo dok smo se u despotovačkom KP „Stan” i komunalnoj i leskovačkoj inspekciji raspitivali o detaljima slučaja zbog koga su Milivčani zapretili da će u znak protesta blokirati regionalni put, iz sela nam je javljeno da je iz komunalnog preduzeća stigao dugo čekani bager.

– Deponiju smo zatvorili i počeli njenu sanaciju. Od Republike i opštine treba da dobijemo oko dvadeset miliona dinara i radovi će teći u skladu sa prilivom sredstava – potvrdio nam je direktor KP „Stan” Igor Stojadinović.

Z. Gligorijević

[objavljeno: 20/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.