Projekat pomoći LGB osobama

Izvor: Glas javnosti, 23.Maj.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat pomoći LGB osobama

NOVI SAD - Grupa za podršku mladim LGB osobama "Izađi" iz Novog Sada počela je realizaciju projekta "Orman je za stvari", sa ciljem pružanja podrške mladim LGB osobama koje planiraju da prihvate sopstvenu seksualnost.

Projekat se odnosi i na pružanje podrške roditeljima mladih osoba, jer su oni podjednako važan faktor u procesu "izlaženja" ("coming out"), navodi se u saopštenju.

"Coming out" je proces spoznaje i prihvatanja sopstvene seksualnosti, a više informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << može se dobiti na adresi www.comingout.org.rs, na kojem se nalaze i lične priče mladih koji su prošli kroz ovaj proces.

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF).

Grupa "Izađi" je organizacija koja se aktivno od 2010. godine bavi podrškom, osnaživanjem i direktnim radom sa mladim LGB osobama, kao i njihovim bliskim prijateljima i porodicama.

Terminom LGB određuju se gej, lezbijske i biseksualne osobe.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.