Projekat destinacijskog menadžmenta za Dunav i Frušku goru

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat destinacijskog menadžmenta za Dunav i Frušku goru

Uspostavljanje destinacijske menadžment strukture na prostoru Fruške gore i Dunava trebalo bi da znatno doprinese razvoju turizma i ukupne ekonomije u devet opština Bačke i Srema, rečeneo je danas na predstavljanju tog jedinstvenog projekta, koji se sprovodi u okviru Dunavske strategije.

U prvoj fazi tog projekta, koja će trajati osam meseci, biće osnovana Destinacijska menadžment kompanija - DMC Dunav, zasad jedina te vrste u Evropi, rekao je direktor Regionalne razvojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencije Bačka Srđan Vezmar na prezentaciji održanoj u Holu Pokrajinske vlade.

- Cilj projekta je kreiranje događaja i doživljaja, odnosno turističke ponude koja će, između ostalog, ostvarivati profit - istakao je Vezmar i dodao da su time uspeli da povežu opštine koje su, kako je rekao, politički različite, odnosno različito vide prioritete svog razvoja.

Realizovanjem tog projekta stvaraju se preduslovi za uspešno pozicioniranje Fruške gore i Dunava na globalnom tržištu, uspostavljanjem DMC Dunav, saopšteno je na skupu i navedeno da je za ostvarivanje prve dve faze projekta destinacijskog menadžmenta pokrajina izdvojila 20 miliona dinara.

Nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija Bačka sa opštinama Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Srbobran, Sremski Karlovci, Žabalj i Titel, a učestvuju i Evropski pokret u Novom Sadu, kao i partneri iz Istre Kamping udruženje Hrvatske i turistička organizacija Istra inspirit.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Projekat destinacijskog menadžmenta za Dunav i Frušku goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2015

Uspostavljanje destinacijske menadžment strukture na prostoru Fruške gore i Dunava trebalo bi da znatno doprinese razvoju turizma i ukupne ekonomije u devet opština Bačke i Srema, rečeneo je danas na predstavljanju tog jedinstvenog projekta, koji se sprovodi u okviru Dunavske strategije...U prvoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.