Projekat Limenka po limenka

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Limenka po limenka"

Beograd -- U Beogradu počeo da se realizuje projekat "Limenka po limenka" koji je pokrenuo Fond za povraćaj i reciklažu limenki.

Cilj akcije je da se konkretnom akcijom pomogne prikupljanje reciklažnog otpada.

Prva faza projekta podrazumeva pomoć preduzećima koja se već bave sakupljanjem ambalažnog otpada.

Fond je napravio namenske kutije i džakove koji će omogućiti lakše prikupljanje ambalaže u komercijalnom sektoru.

Sakupljački rekviziti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dele se ciljano i preduzećima i institucijama gde postoji saznanje da se ambalažni otpad već prikuplja ili postoji namera da se to učini, pa su ove kutije već postavljene u zgradu RTV B92, Airport City-ju i u nekoliko objekata na Voždovcu.

U drugoj fazi poseban akcenat biće stavljen na hotele, restorane i kafiće kojima će Fond ponuditi ovakvu mogućnost prikupljanja reciklažnog otpada.

Cilj je da se što više objekata iz ugostiteljskog sektora uključi u ovu akciju i na taj način isprati svetski trend održivog ekološkog poslovanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.