Proizvodnja u TA Kostolac zavisi od završetka remonta

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Feb.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja u TA Kostolac zavisi od završetka remonta

KOSTOLAC - Proizvodnja električne energije u kostolačkim termoelektranama, tokom januara i u februaru, određena je pre svega tokom završetka remonta prve faze na bloku B u Drmnu, ali i zahtevima dispečera Elektroprivrede Srbije u pogledu režima rada ostalih blokova. Van proizvodnje je već devet meseci blok B2 snage 350 megavata, na kome se privodi kraju prva faza kapitalnog remonta, ističu nadležni.

Zbog kašnjenja i problema vezanih za isporuku i montažu opreme stranog isporučioca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ovaj termoenergetski kapacitet nije ušao u proizvodnju sredinom decembra i u januaru, tako da nije ni mogao da proizvede planiranih 210 megavatčasova električne energije.

Proizvedena su 368.372 megavat časa, a plan za januar bio je 585.000 megavat časova na svim blokovima.

U januaru je u Bloku A1 proizveden 67,1 megavat čas električne energije, što je za pet odsto manje od plana, dok je na bloku A2 proizvedeno 118,9 megavat časova električne energije ili za 25 odsto manje od plana. Proizvodnja na jedinici termoelektrane Kostolac B je bila iznad plana za devet odsto, a proizvedena su 263 megavat časa električne energije.

Termoelektrane u ovom zimskom periodu redovno isporučuju i toplotnu energiju za daljinski sistem grejanja. Mesečno se isporuči 14,4 megavata toplotne energije za potrebe gradova Kostolca i Požarevca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.