Programski savet RTS-a: Programi za decu i omladinu vrsta produžene škole

Izvor: RTS, 14.Jul.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programski savet RTS-a: Programi za decu i omladinu vrsta produžene škole

Programi namenjeni deci i omladini u skladu su s ulogom Javnog servisa kao neke vrste produžene škole, zaključeno je na sednici Programskog saveta RTS-a.
Na sednici Saveta, kojom je predsedavao prof. dr Milivoje Pavlović, analizirani su, obim, sadržaj i kvalitet radijskih i TV programa Javnog medijskog servisa namenjenih deci i omladini.
Na osnovu istraživanja i ocena, koje je u uvodnom izlaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dala profesorka Borka Popović, kao i na temelju razuđene rasprave članova Saveta, zaključeno je da je ovaj segment programa u skladu s ulogom Javnog servisa kao neke vrste produžene škole.
Kako je rečeno, RTS ima veliko iskustvo u proizvodnji emisija za decu i omladinu, i ne manje dragoceno nasleđe - neku vrstu skladišta pamćenja na školske i obrazovne teme. 
Čule su se i neke nove ideje o daljem kvalitativnom i produkcijskom unapređenju programa namenjenog deci i omladini, kao i o još boljem tematizovanju socijalnih, kulturoloških i psiholoških svojstava mlade generacije, kako u specijalizovanim emisijama, tako i u celini programa Javne medijske ustanove RTS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.