Programi za lepši raspust

Izvor: RTS, 24.Dec.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programi za lepši raspust

Tokom zimskog raspusta za đake u Srbiji organizuju se različiti programi sa ciljem da đaci na što kvalitetniji način provedu slobodno vreme. Najpopularnije aktivnosti su klizanje, plivanje, sport, i crtanje.

Programi koji se za decu u Srbiji organizuju tokom zimskog raspusta su veoma popularni. Neki od programa su osmišljeni za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju,  a cilj je da đaci što bolje iskoriste slobodno vreme.

Samo u Beogradu, osnovcima i srednjoškolcima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na raspolaganju je više od 150 besplatnih programa. Najpopularnija su klizališta na otvorenom i škole plivanja.

Isplanirano je da se učenicima koji ostaju u Beogradu omogući da na kvalitetan način provedu slobodno vreme. Klizališta na Adi Ciganliji i u sportskom centru "Olimp" otvorena su ovog vikenda. I za osnovce i srednjoškolce organizovano je 150 besplatnih programa od 3. do 15. januara.

"Škola plivanja, škola klizanja, do nekih usavršavanja, turniri u košarci, u malom fudbalu, do raznoraznih škola crtanja i stripa. Proveravamo kvalitet rada i one programe koji se pokažu kao dobri podržavamo u sledećim aktivnostima", kaže sekretar za omladinu i sport grada Beograda Aca Kovačević.

U Šapcu će bioskop za školarce biti besplatan od 1. do 11. januara. Prošle godine posetilo ga je 4.000 đaka.

"Mislimo da je odlazak u bioskop i razvijanje te kulture odlaska u bioskop i gledanje filmova u bisokopima zapravo jedan pozitivan način na koji mladi mogu da iskoriste svoje slobodno vreme", kaže Ivan Dosković iz Kancelarije za mlade u Šapcu.

U Kruševcu se organizuje "Kruška", božićni pozorišni festival za decu. Ulaznica košta 180 dinara, a onaj ko želi da se bavi sportom izdvojiće 200 dinara.

"Ove godine smo odlučili da ga produžimo za još jedan dan, tako da od 9. januara do 16. januara u Kruševačkom pozorištu će biti po dve predstave dnevno", rekao je upravnik Kruševačkog pozorišta Bratislav Nedić.

U Jagodini, Ćupriji i Paraćinu rade gradska klizališta. Ako bude snega, mališani će se sankati na obližnjim brdima i periferiji gradova. U Užicu za sada na gradskom trgu pripremaju klizalište, gde će za najmlađe biti organizovan novogodišnji maskenbal, a razmišlja se i o drugim programima.

"Treba saslušati ideje, ja ću u narednim danima razgovarati sa direktorom Velikog parka, da vidimo kakvih ima predloga za neke sadržaje, u svakom slučaju ćemo videti da se nešto napravi", najavio je član gradskog veća grada Užica Radovan Ristović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.