Izvor: Blic, 21.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program isti, a veća pretplata za RTS

Program isti, a veća pretplata za RTS

Upravni odbor RTS-a odlučio je da cenu pretplate poveća sa 300 na 350 dinara, ali, izgleda da ćemo za više para dobiti isto - mnogo repriza i slab sportski program.

- Ne postoji nijedna svetska televizija koja ne pušta reprize. Pa, 80 odsto programa CNN-a čini reprizni program, a slično radi i BBC. Oni koji se žale na reprize nisu u sukobu sa mnom, već sa dva, tri miliona gledalaca koji svake nedelje gledaju 'Otpisane' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili 'Bolji život'. Ako treba da biram da li ću ispuniti želje gledalaca ili kritičara, naravno da ću uvek biti na strani gledalaca - izjavio je za 'Blic' Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a.

Po njegovim rečima, trenutno, oko dva miliona domaćinstava u Srbiji plaća pretplatu, od čega RTS inkasira oko četiri miliona evra.

- Pretplata nije poskupela, ona je usklađena u skladu sa zakonskom obavezom RTS-a da jednom godišnje iznos pretplate usklađuje sa rastom indeksa troškova života. Mi smo od Republičke radiodifuzne agencije (RRA) dva puta praktično dobili zahteve da povećamo cenu pretplate. U skladu sa tim, Upravni odbor RTS-a je doneo odluku da se poveća cena pretplate - rekao je Tijanić.

Sa druge strane, Nenad Cekić, predsednik saveta RRA, tvrdi da odluka RTS-a nema nikakve veze sa Radiodifuznom agencijom.

- Nismo imali baš nikakav kontakt sa Tijanićem. Mi nemamo obavezu da reagujemo na odluku RTS-a da podigne cenu televizijske pretplate. Radiodifuzna agencija se ne bavi time, već Upravni odbor RTS-a. U zakonu je predviđeno da Javni servis jednom godišnje može da koriguje cenu pretplate u skladu sa porastom cena na malo - kaže Nenad Cekić.

A. Novaković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.