Izvor: B92, 24.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok za izbeglice Hrvatske

Sarajevo -- UNHCR je saopštio da je produžen rok za predaju zahteva za stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj.

UNHCR obaveštava sve izbeglice iz Hrvatske, koje trenutno borave u Bosni i Hercegovini, a bivši su nosioci stanarskih prava, da je rok za predaju zahteva za stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj i za ostvarivanje statusa trajno nastanjenog stranca produžen do 30. juna 2005.

U saopštenju se pojašnjava da to znači da izbeglice koje su na dan 8. oktobra 1991. imale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj mogu taj status da potvrde pod povoljnijim uslovima ako zahtev podnesu u roku. Zainteresovani za program stambenog zbrinjavanja i ostvarivanja statusa trajno nastanjenog stranca mogu dobiti formulare i informacije o proceduri u kancelarijama Udruženja "Vaša prava", Srpskog demokratskog foruma i u kancelarijama UNHCR-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.