Produžen raspust u Užicu, čeka se odluka na nivou Republike

Izvor: RTS, 14.Feb.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen raspust u Užicu, čeka se odluka na nivou Republike

Ministarstvo zravlja dalo je preporuku Ministarstvu prosvete da se raspust produži za još nedelju dana. U Užicu raspust je već produžen.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će na današnjoj sednici Vlade predložiti produženje raspusta. Na taj korak se odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do sada bilo najviše dece.

"U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope obolevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje obolevanja od gripa u našoj zemlji", navodi se u preporuci Ministarstva zdravlja Ministarstvu prosvete.
Gradonačelnik Užica Tihomir Petković doneo je ranije odluku o produžetku raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji tog grada.
"Obrazovno-vaspitni rad u školama prekida se u periodu od pet radnih dana, od 18. februara do 22. februara 2019. godine", objavljeno je na sajtu grada Užica.
Na osnovu učestalosti obolevanja od gripa u našoj zemlji prethodnih godina, očekuje se da će nakon ovog vremenskog perioda broj obolelih početi da se smanjuje.
U Srbiji je do sada od simptoma sličnih gripu obolelo više od 104.000 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom, podaci su Instituta za javno zdravlje "Batut".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.