Prodato RTV Pančevo, otvaranje ponuda za Tanjug u Studio B

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato RTV Pančevo, otvaranje ponuda za Tanjug u Studio B

Pančevačku televiziju kupio Radojica Milosavljević, čija je ponuda jedini prihvaćena, za 87.200 evra. – Od 63 zaposlenih, 59 se prijavilo za otpremninu

BEOGRAD - Javno radiodifuzno preduzeće Radio-televizija „Pančevo” je podato za 87.200 evra Radojici Milosavljeviću, čija je ponuda jedina prihvaćena na javnom pozivu za privatizaciju tog lokalnog medija.

Privatizaciona komisija je Milosavljevića proglasila za kupca RTV „Pančevo” pošto je utvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da jedino njegova ponuda ispunjava uslove, od tri pristigle ponude na javnom nadmetanju.

Na otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju, član komisije za privatizaciju RTV „Pančevo” Olivera Ranđelović je rekla da je komisija odbacila dve preostale ponude, pančevačkog internet provajdera „Medneta” (Mad net) i ; beogradskog „Medija solušna”, jer te firme nisu uplatile depozit za učešće na javnom nadmetanju.

Ranđelovićeva je naglasila da je RTV „Pančevo” uslovno prodato Radojici Milosavljeviću (iz Kruševca) i da će on naknadno biti obavešten kada će biti potpisivanje kupoprodajnog ugovora. Milosavljević nije želeo da daje izjave za medije, uz obrazloženje da će to uraditi tek kad formalno postane vlasnik RTV „Pančevo”. ;

U oglasu za privatizaciju je kapital RTV „Pančeva” bio procenjen na 87.142 evra, što je bila i početna cena na javnom nadmetanju. Direktorka RTV „Pančevo” Tatjana Jelesić ranije je izjavila da se 59, od ukupno 63 radnika tog preduzeća prijavilo za odlazak s posla uz otpremninu.

Ponude za kupovinu novinske agencije Tanjug i RTV Studio B biće otvorene u četvrtak u Agenciji za privatizaciju.

Komisija će proveriti da li ponude ispunjavaju uslove javnog konkursa, a narednih dana će biti otvorene koverte sa ponuđenom cenom. Ukoliko bude više ponuda ti mediji će biti prodati ponuđaču koji na aukciji ponudi veću cenu.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju Tanjuga i Studija B objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani.

Republika Srbija prodaje 100 odsto udela u vlasništvu u Tanjugu čija je vrednost kapitala procenjena na 760.936 evra, što je i početna cena na nadmetanju. Pravo na učešće u tom postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi.

Vlasnik Studija B je Grad Beograd, a vrednost kapitala te medijske kuće je 528.626 evra. Skupština Begrada usvojila je odluku da se Studio B ponudi na prodaju za 51 odsto procenjene vrednost, ako ta gradska informativna kuća ne bude privatizovana do 1. novembra. Izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima rok za privatizaciju medija i kojima Republika Srbija i lokalne samouprave imaju vlasništvo produžen je do 31. oktobra, a prvobitno je bio 1. jul.

Ukoliko mediji do tada ne budu prodati njihove akcije će besplatno biti podeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.