Privatni fakulteti još bez dozvola za rad

Izvor: Blic, 21.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatni fakulteti još bez dozvola za rad

Komisija za akreditaciju objaviće 5. aprila prve odluke o dozvolama za rad visokoškolskih ustanova u Srbiji, najavio je Slobodan Arsenijević, predsednik Komisije.

Prijavljivanje za drugi ciklus akreditacije državnih i privatnih fakulteta u Srbiji počeo je 15. marta, a rezultati za tu grupu visokoškolskuh ustanova trebalo bi da budu poznati tokom juna.

Arsenijević upozorava da postoji opasnost da, i pored toga što postoje treći, četvrti i peti krug za prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fakulteta za akreditaciju, mnogi ne dobiju dozvolu za rad jer se nisu prijavili na vreme.

- Ukoliko se mnogo fakulteta prijavi u poslednjem momentu, komisija neće moći da obradi sve zahteve - rekao je Arsenijević.

Za prvi ciklus akreditacije prijavilo se šest fakulteta Univerziteta u Beogradu, pet državnih fakulteta sa Novosadskog univerziteta i po jedan državni fakultet iz Kragujevca i Niša. U trku za dobijanje dozvola ušao je i jedan privatni novosadski fakultet, kao i sedam privatnih ustanova koje su tek u osnivanju. Ostale privatne visokoškolske ustanove - upozorio je Arsenijević, još nisu podnele zahtev za akreditaciju.

Treći rok za prijavu fakulteta biće u julu, a četvrti u novembru. Predviđen je i peti, dodatni rok, u martu 2009. godine. Poslednji rok namenjen je fakultetima koji su u nekom od prethodnih ciklusa akreditacije dobile „akt upozorenja". Proces akreditacije fakultata u Srbiji trebalo bi da se završi u drugoj polovini 2009. godine.

Bez dozvole za rad fakulteti neće moći da upišu novu generaciju brucoša, a tek za godinu dana mogu ponovo da konkurišu za akreditaciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.