Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za navijače

Čačak -- Određen je pritvor osmorici navijača fudbalskog kluba Borac, zbog sumnje da su izazivali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost.

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić je rekao da je odredio pritvor za Slobodana Gostiljca (23), Dragana Dragovića (22), Jovicu Ristića (23), Gorana Popovića (32), Zorana Vučićevića (28), Miloša Vučićevića (26), Marka Stamenkovića (18), koji su svi iz Čačka i Branka Nenadovića (32) koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rođen u Čačku sa zvaničnom adresom boravka u Prištini.

On je još rekao da je Nenadović kapetan prve klase na vojnom aerodromu Lađevci kod Kraljeva.

Policija je ranije saopštila da je posle utakmice Borac - Voždovac privela 37 navijača koji su vređali igrača Borca Majka Tamvanjeru iz Zimbabvea na rasističkoj osnovi.

Čačanska policija je podnela krivične prijave protiv još 19 navijača zbog sumnje da su počinili isto krivično delo izaivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, potvrdila je danas agenciji Beta portparol policije Biljana Nastić.

Tih 19 navijača ne nalaze se u pritvoru i još uvek nisu privedeni istražnom sudiji na saslušanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.