Pripreme za povratak: U čišćenju Obrenovca pomažu i volonteri

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za povratak: U čišćenju Obrenovca pomažu i volonteri

U Obrenovcu i danas vojska i građani sa ulica izbacuju velike količine smeća, vrše se dezinfekcija i asanacija terena, a tu je i stotinak volontera koji su sa ministrom rada Aleksandrom Vulinom došli da pomognu.


Volonteri su zaduženi za čišćenje Osnovne škole “Posavski partizani” u kojoj je poplavni talas čitav inventar pretvorio u đubre, a potom će, kako je rekao Vulin biti na raspolaganju lokalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << samoupravi i predstavnicima vojske da nastave sa radom gde treba.

“Verujemo da je ovo dobar primer i može sve ovo da se završi bez nas, ali ne može da se završi bez Srbije”, rekao je Vulin.

Vulin je istakao i da svako treba da da svoj doprinos – i sindikati i političke partije, udruženja poslodavaca…. kako bi pomogli u saniranju štete.

Prema njegovim rečima, to je neophodno uraditi jer su štete prevelike da bi država Srbija mogla da ih nadoknadi samo novcem.

Vulin je rekao i da se razmišlja i o pokretanju javnih radova i da je formirana i kancelarija koja će se baviti samo poplavama.
“Niko neće ostati bez krova nad glavom, niko neće ostati bez imovine koju je izgubio… ne možemo sve da nadoknadimo, ali ono što je najvažnije i najbrže hoćemo”, rekao je Vulin.

U Obrenovcu je počelo da radi nekoliko prodavnica, u tri glavne gradske ulice sinoć je došla struja, a na nekoliko punktova Crvenog krsta građanima se deli pomoć.

Iako se voda povukla iz većeg dela grada, i dalje je ima u pojedinim naseljima, a najteža situacija je u naselju Braće Jerković čiji su meštani danas došli da traže pomoć od nadležnih.

Kasarna Vojske Srbije u Obrenovcu je spremna za prihvat dela evakuisanih, Dom zdravlja radi, a tu si i pripadnici Vojske sa dve lake, poljske bolnice koji pomažu stanovništvu.

Direktorka Osnovne škole “Posavski partizani” Vesna Ješić rekla je da je ta obrazovna ustanova u poplavama pretrpela veliku štetu i da je sve što je bilo na prvom spratu upropašteno.

Ona je navela da je su jedino ostali sačuvani biblioteka, dokumentacija, kao i racunari koji su bili na drugom spratu dodavši da će zahvaljujući pomoći volontera biti ubrzo završen posao sređivanja.

Ješić je objasnila da posle izbacanja uništenog inventara sledi dezinfekcija škole i krečenje i da je plan da taj objekat bude spreman do 1. septembra kako bi deca mogla da pohađaju nastavu iduće školske godine.
 
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.