Prioritet Vlade Srbije poboljšanje demografske slike

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prioritet Vlade Srbije poboljšanje demografske slike"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Centara za socijalni rad i Odeljenja za dečiju zaštitu o daljim planovima u vezi sa unapređenjem sistema za prijavu beba u okviru projekta "Bebo, dobrodošla na svet".
Razgovarano je i u vezi sa apliciranjem za roditeljski dodatak kao i lakšoj dostupnosti podataka o prijavi za porodiljsko odsustvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopšteno je iz ministarstva.

Đorđević je ocenio da je cilj ove aplikacija je omogućavanje lakšeg puta do ostvarivanja roditeljskog prava i podvukao da je prioritet Vlade Srbije poboljšanje demografske slike koja podrazumeva podsticaj rađanja. 
"Kako bismo prve dane roditeljstva olakšali i učinili najlepšim u svakom pogledu, aktivno ćemo raditi na unapređivanju i skraćivanju puta do ostvarivanja svih onih prava koja roditeljima pripadaju kada dobiju bebu", rekao je ministar. 
Đorđević je apelovao na zaposlene da odgovorno obavljaju svoj posao i pomognu roditeljima tako što će im proces ostvarivanja prava maksimalno uprostiti.
"Uvek imajte na umu da sve što radite, radite zbog dece koja se rađaju u našoj zemlji. Potrudite se da sve radite kao što biste radili za sebe i svoje dete - tačno, brzo i efikasno", poručio je Đorđević.
On je rekao da je cilj da se uspostavljanjem pune digitalizacije odnosno uvođenjem socijalnih karata, majke odmah po rođenju bebe i njene prijave, bez dodatne administracije, putem sistema e-beba" dobiju prvo čestitku od Vlade Srbije, a zatim i par sekundi posle toga informaciju putem sms - a da je sve što im sleduje u skladu sa Zakonom i ispunjeno.
"Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom dosta smo olakšali ukidanje obimne papirologije, ali svakako nećemo stati tu. Težimo tome da se celokupna procedura završava samo u nekoliko "klikova''", zaključio je Đorđević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.