Prince Aviation: Upis tipa Galeba G-2 od danas moguć kod nas u srpske civilne dozvole

Izvor: TangoSix.rs, 12.Jul.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prince Aviation: Upis tipa Galeba G-2 od danas moguć kod nas u srpske civilne dozvole

Prince Aviation, najveći biz-jer operater i jedna od tri bitne škole letenja u Srbiji, danas je najavila novu opciju obuke – upis tipa za mlazni avion Galeb G-2A.
Kako su iz Princa rekli za Tango Six, Direktorat civilnog vazduhoplovstva odobrio im je prošle nedelje ovlašćenje za školovanje civilnih pilota za tip aviona Galeb G-2A. Tako će upis ovog oldtimera biti prvi put moguć u naše civilne dozvole:
– Školski centar naše kompanije ovim postaje jedina organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u Srbiji a verovatno i u Evropi koja nudi ovu vrstu obuke. Na ovaj potez smo se pre svega odlučili zbog održavanja naše vazduhoplovne tradicije, ne bi li osvežili kadar koji koji je u stanju da leti ove legendarne avione u našoj zemlji.
Iako će upis tipa G-2 biti pre svega stvar prestiža i nadogradnje letača a ne komercijalna potreba, računamo da će biti zainteresovanih. Posebno jer se na ovom avionu takođe mogu demonstrirati i vežbati i određeni nepravilni položaiji tokom leta što svakako može usavršiti nečije veštine. – rekli su u Princu za Tango Six.
Iskustvo školovanja na legendarnom trejneru uz instruktore koji su nekadašnji članovi akro-grupe „Leteće Zvezde“ / Foto: Prince AviationMinimumi za upis Galeba biće završene ATPL, CPL ili PPL teorije (poslednja uz high-performance kurs koji se isto može završiti u Princu) kao i 200 sati TT od kojih 70 PIC. Ground school (teorijski deo obuke) trajaće 30 časova dok će praktični (letenje) iznostii 10 sati i 20 minuta ne računajući ispit na kraju obuke. Medical se podrazumeva uz pomenute dozvole, dok će zbog specifičnosti aviona i letenja instruktori voditi računa da kandidati ispune sve potrebne uslove i kriterijume.
U Princu naglašavaju da će teoriju i letenje voditi dva iskusna opitna pilota, nekadašnja člana akro-grupe „Leteće Zvezde“, da će se letenje obavljati sa sportskog aerodroma Ečka i da će upis tipa biti moguć samo u srpske (nacionalne) dozvole. Za potrebe ovog kursa Princ će imati na raspolaganju dva aviona, jedan iz Beograda, drugi iz Novog Sada.
Svi zainteresovani mogu se javiti za više informacija na broj 011/2608431 ili preko mail adrese info@princeaviation.com.
The post Prince Aviation: Upis tipa Galeba G-2 od danas moguć kod nas u srpske civilne dozvole appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.