Izvor: B92, 21.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primeri dobrog ulaganja otpremnina

Niš -- Otpremnine koje dobiju, radnici društvenih preduzeća često potroše na dugove i kupovinu robe. No, ima i drugačijih primera.

Ima i onih koji su tim novcem pokrenuli posao i uspešno rade. Dragan Ljubisavljević, diplomirani inženjer zaštite na radu iz Niša, birajući između Mašinske industrije, gde je malo zarađivao, i mogućeg perspektivnog posla koji nije u njegovoj struci, odlučio se za ovo drugo.

Dobio je oko 3.000 evra otpremnine i napravio mini-farmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svinja. On kaže da se nije pokajao, iako ni posle 15 meseci bavljenja tim poslom još nije počeo da zarađuje.

"Oduvek sam smatrao da Srbija ima budućnost u poljoprivredi, iskoristio sam što su mi roditelji na selu, imamo malo imanje, i odlučio se za to. Tek sada su se stekli uslovi da počnem da vraćam pare koje sam uložio, o zaradi i ne razmišljam", kaže Ljubisavljević.

Sa samo 1.500 nemačkih maraka otpremnine, diplomirani inženjer elektronike Dušan Anđelković je pre osam godina napustio Elektronsku industriju u Nišu.

Novac nije bio dovoljan za pokretanje neke proizvodnje, zbog čega je Dušan počeo da se bavi poslovima tehničke zaštite prostora.

"Taj posao se isplati u toj meri da može da se zaradi solidna mesečna plata za mene i ljude koje upošljavam. Trenutno upošljavam pet ljudi koji su redovno prijavljeni i osigurani", kaže on.

Mnoge Anđelkovićeve kolege takođe su otvorile male firme, specijalizovane za određene oblasti.

Zanimljivo je to da se sada, prema potrebi, udružuju u konzorcijume i uspešno rade, za razliku od njihovog bivšeg preduzeća, Elektronske industrije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.