Primena platnih razreda odložena do januara 2020.

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primena platnih razreda odložena do januara 2020.

Reforma sistema plata, koja je trebalo da počne 1. januara sledeće godine, odlaže se do januara 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Ministarstvo navodi da je na poslednjoj sednici Vlade odlučeno da je neophodno uraditi dodatne finansijske analize tokom sledeće godine, kako bi uspostavljanje platnih razreda dalo pun efekat od samog početka svoje primene, početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2020. godine.
"Ovakva odluka pre svega počiva na uvažavanju svih potreba zaposlenih javnih službi, a ne ugrožavajući dostignutu fiskalnu stabilnost", navode iz ministarstva.
Objašnjavaju da reforma podrazumeva promene iz korena u određivanju plate, napredovanja po učinku i obezbeđivanju transparentnije i fer raspodele zarada i dodaju da su, budući da je u proteklom periodu reforma izazvala veliku pažnju i zainteresovanost javnih službi u želji da poprave njihov položaj, počeli i finansijske analize dogovorenih postupaka.
Ministarstvo u saopštenju dodaje i da je reforma sistema plata izuzetno važan proces koji treba da uredi sistem plata i radnih odnosa svih zaposlenih u javnoj upravi, kako bi se konačno znalo ko, koliko i za koji posao treba da zaradi, a da se pritom obezbedi bolje upravljanje i kadrovima i javnim finansijama.
Tokom celog procesa, kako navode, Vlada Srbije je uključivala sve sindikate, stručnu i zainteresovanu javnost u cilju pronalaženja najboljeg rešenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlaže se reforma sistema plata do januara 2020. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018

Reforma sistema plata, koja je trebalo da počne 1. januara sledeće godine, odlaže se do januara 2020, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave...Ministarstvo navodi da je na poslednjoj sednici vlade odlučeno da je neophodno uraditi dodatne finansijske analize tokom sledeće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ministarstvo o reformi: Da se zna ko koliko treba da zaradi

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici odlučila da odloži reformu sistema plata do januara 2020. godine, navodeći da je "neophodno uraditi dodatne finansijske analize tokom sledeće godine, kako bi reforma dala pun efekat od samog početka...

Nastavak na N1 televizija...

Platni razredi na čekanju

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2018, 17:12

Vlada odložila na godinu dana primenu dva zakona o zaradama u javnom sektoru. Nova raspodela primanja neće početi da se primenjuje pre 2020. godine PRIMENA pravila “ista plata za isti posao” odložena je za početak 2020. godine, odlučila je Vlada Srbije. To znači da će...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.